Албена Латинова - За една по-добра Европа без банков режим!

ЕВРОПА НА ТРУДА - ДНЕС И УТРЕ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА БЪЛГАРИНА

За една по-добра Европа без банков режим!


Често си задавам въпроса: Какво ни унищожава нас Балканите и нациите като структурни единици на едно цяло общество? Защо са ни банки?

Отговорите на тези въпроси са доста обширни за разсъждение, но аз ще се спра конкретно на банките.

Кой не е ползвал услугите им?

И си отговарям: Почти всеки, като изключим хората които живеят в крайните поселища, където няма достъп до клонове.

Истината е, че благодарение на банковият режим и кредиторите сме в деликатно положение.

Какво имам предвид?

Откакто банките нахлуха в животът ни, те контролират всяко звено от ежедневието ни - заплати, сметки за бита, допълнителен и олихвен доход, сейф за спестяванията ни, влогове, превод на финанси и транзит на огромни суми...списъкът е дълъг за разглеждане и преосмисляне в каква непрекъсната верига сме, и как банките ни направиха зависими. Защо ли?

Космополита на силите, който превзе не само Европа, а и САЩ - хаоса и стреса на който сме подложени в сблъсъкът между икономика, политика, криза, работните сили, глад и корупция...именно тези крайни точки от съществуването ни, погледнати като едно цяло са проблем не само за Европа, а за целият глобален Свят.

Когато веригата се прекъсне, да речем икономиката на една нация е в разпад, тя повлича след себе си и други важни структури, а това е повече от притеснително. А банките са едни от най-големите консуматори на финансови средства, но не в полза на промишленоста и потреблението, а с цел да унищожат по-слабите работни звена от хора!



А когато се включат и политически организации в корупционни сделки с банки, тогава периметъра на вредата е огромен.

Няма стабилност за Европа, защото банките се домогват до най-високите етажи на сигурноста, а и са ненадеждна инвестиция при евентуален банкрут!

Излиза така, че банките са силовите играчи на световната сцена. Те контролират всичко, създават престъпност, недоволство и страх. Минусите са повече от плюсовете...

Как да се справим с тях?

Ами както има граница за всяко нещо, което касае животът ни, така трябва да има лимит на власта на банките. Да не ни изяждат ресурсите, като ни ощетяват и водят към дълбоките блата на мизерията!

Икономиката ни е в разпад, а банките не са в Съюз с хората!

Противно на очакванията ни вредят, а във времето има още много доказателства за това!

Стоп на лихварството! Tова е мнението ми, като равноправен гражданин на Европа.


Автор: Албена Латинова