Обявяване на конкурс "Бедността не е бъдеще" за кратък разказ или рисунка

"Червеният ездач" обявява конкурс за кратък разказ и виртуална изложба на рисунка на тема:

БЕДНОСТТА НЕ Е БЪДЕЩЕ

Обявяваме конкурса водени от разбирането, че българския творец в качеството на създател на ценности и морален коректив не стои извън съвременната криза, а също като споделяме, че един друг свят на труд и благоденствие е възможен, и е наша пряка отговорност. Конкурса си поставя за цел да предизвика изобразително творчество в социалния жанр, който е значима част от българското художествено наследство.

За конкурса се приема един кратък разказ или есе в социален жанр, нов или писан през 2015 г., до 20 март 2016 г. на ел.поща: revcult.bg@gmail.com или изпратен до страницата "Червеният ездач" във Facebook https://www.facebook.com/RevCult , като бъде заявено участие.

Приемат се до две рисунки, произволен графичен материал под сканирана форма с качество от 1,5 до 8 мега пиксела (за електронно издание) и свободна снимка на оригиналната рисунка с поставен върху нея етикет "За Червеният ездач, конкурс - Бедността не е бъдеще и име на художника", 
до 20 март 2016 г. на ел.поща: revcult.bg@gmail.com

Произведенията, разкази и рисунки ще бъдат класирани от жури, а също така и от публиката. За всяко прието произведение се изработва "картонче" с името на конкурса, автора и произведението, които ще се публикуват на страницата "Червеният ездач" във Facebook https://www.facebook.com/RevCult , също и на сайта http://socpoetrybg.blogspot.bg/ .
В края на конкурса ще бъде публикуван електронен сборник включващ всички участвали разкази и рисунки. 

Правата върху текстовете и рисунките принадлежат на авторите им и са защитени с Криейтив Комънс лиценз.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/bg/